BMW M3 CRT

22.07.2011 09:41

 

Odlehčená "em-trojka" s maximálkou 290 km/h

Sportovní divize BMW vyrobí limitovanou edici sportovního sedanu postaveného na základě BMW M3. Nový model M3 CRT pohání atmosférický osmiválcový motor převzatý z okruhového modelu GTS. Hlavním benefitem proti standardní M3 je úspora hmotnosti. Vyrobí se jenom 67 kusů.

Nový model BMW M3 CRT (Carbon Racing Technology) je zaměřen na co nejnižší hmotnost, což je pro jízdní vlastnosti jednoznačně prospěšné. M3 CRT využívá plasty vyztužené uhlíkovými vlákny, což je v automobilovém světě unikátní. Z karbonu je vyroben spoiler na víku zavazadlového prostoru i „lízátko“ na spodní hraně předního nárazníku. Skořepina sedadel používá také uhlíková vlákna, uvnitř je přítomen i recyklovaný papír.

Vysokootáčkový vidlicový osmiválec s výkonem 331 kW/450 koní při 8300 otáčkách umožňuje zrychlit z klidu na 100 km/h během 4,4 s. Zrychlování skončí při 290 km/h.

BMW M3 CRT poznáte od standardního BMW M3 podle drobných červených detailů na karoserii a černě laděných ledvin masky chladiče. Uvnitř jsou červeně lakované kryty prahů a jiné dekorační lišty a výplně dveří. Vyrobí se pouhých 67 kusů, cenu zatím BMW neoznámilo.